Winged Woman och bullterrier

Bullterrier och Miniatyrbullterrier är två olika raser, storleken är det stora som skiljer och det är mycket samma lika men skiljer sig ändå en del. De är lite olika i temperamentet, har skilda stamböcker förutom den uppenbara storleksskillnaden. 

I början på 2018 skaffade jag mig min första bullterrier, envist har jag tidigare sagt att jag ska bara ha minibull, inte de stora men har samtidigt sökt efter ytterligare en ras att i huvudsak ställa ut men också kanske avla på. Har testat ett par men tyvärr har det funkat dåligt med bara en individ av en ras ihop med min minibulle flock så tillslut insåg jag att det enda som kommer funka är bullterrier. Sagt och gjort så hittade jag Donna, blev oerhört förtjust över henne på bild och sedan på video och vad säljaren berättade, stamtavlan kändes bra med mycket välkända kennlar, hon matchar ju bra här dessutom med sin färg hos alla mina brindles ;)

Blev självfallet alldeles störtförälskad i den stora, lite korkade men ack så vackra bullan, hon är så genomvänlig, mammig och go på alla vis så jag var fast, sprang dessutom över en valp efter en alldeles fantastiskt snygg hane så tja varför inte en till på en gång? Go BIG or stay at home är alltid mitt motto. Belinda kom till kennelnnågra månader efter Donna.

Mina tankar med denna, för mig, nya rasen är ungefär som med minibull, jag vill ställa ut och om tjejrna visar sig vara lämpliga avelstikar så lär det bli avel i framtiden, miniatyrbullterrier kommer fortsätta vara min huvudras men jag tänker inte "cut any corners" med bullterrierna bara för att det, tikarna kommer ju självfallet meriteras eftersom utställning är anledningen till att jag köpt dem men de kommer också göra BPH och hälsotestas efter de rekommendationer som finns. Även på denna ras tycker jag temperament och hälsa är mycket viktigt och inget att fuska med.