Om Winged Woman och Milla


Winged Woman är mitt kennelnamn som godkändes av SKK och FCI under 2014.

Tidigare var jag del av en annan kennel där jag hade en kull, men valde sedan att lämna kenneln och har därför nu istället ett eget namn.

Uppfödningen av miniatyr bullterrier fokuserar i första hand på temperament och hälsa, därför är inte alla mina hundar jättebra typade men de har utmärkta temperament och har inga hälsoproblem, något som är mycket viktigt för mig. 
Alla mina avelshundar hälsotestas enligt gällande rekommendationer och förutom att vara UA på dessa tester ska de också ha en bra grundhälsa utan hudproblem, allergier och andra konstigheter. Eftersom också temperamentet är en så viktigt del så har jag börjat göra BPH (SKKs mentaltest) på mina hundar, ambitionen jag har är att alla mina avelsdjur, förutom genomfört BPH, också skall vara visade officiellt på utställning vid minst ett tillfälle.

logga grön liten

Socker, Bessy, Ivan och jag maj -14

Lite kort om mig:

Jag är 30+ och är uppväxt med hund, även om jag inte haft en "hunduppväxt" med uppfödning eller tävlande så har jag haft "sällskapshundar", hela familjen är en riktig schäfer familj i grunden men jag valde att inte skaffa mig en ny schäfer när vår sista blev sjuk. 
Istället blev det att prova på lite andra raser innan jag till slut fastnade på bullterrier, det var egentligen bara av en slump, jag har alltid varit förtjust i rasen speciella utseende och när jag hittade den mindre varianten miniatyr bullterrier så var jag såld!
En liten hund med skoj utseende, ett härligt temperament och en stor portion humor, den mindre varianten passade mig bättre på alla sätt, MBTerna har lite mer energi och är mer aktiva än storebror och de har inte riktigt lika mycket egenheter även om de ofta driver en till vansinne….
Mitt stora hundorienterade intresse är utställning, vilket jag sedan 2013 ägnat mig aktivt åt, men så kom ju också lilla Socker in i ringarna då, hon slår mig med häpnad var gång vi är i ringen och vi är nu ett vant team, vi har förutom Sverige, ställt i resten av Norden och i ett ganska stort antal Europeiska länder, jag har också börjat ta ut mina egen uppfödda på lite resor och fler lär det blir!


Även om jag ännu anser mig ganska så grön på hunduppfödning så har jag haft hästuppfödning i flera år, sista fölungen exporterades till England som framtida avelshingst, även om det såklart skiljer en del emellan uppfödningen av häst och hund så är stora delar lika och jag känner mig trygg med denna bakgrund, en bra grund att stå på.
Avel och genetik är ämnen som intresserar mig och jag har gått en del kurser i ämnet, och det är något jag tänker fortsätta med när tillfälle ges. Jag har tidigare även jobbat på en mjölkgård där man får vara med från betäckning/seminering och till kalvning, att fått jobba med djur är underbart och väldigt lärorikt och jag har lärt mig massor man har användning av även som hunduppfödare.

Jag strävar efter att föda upp sunda hundar med goda temperament, den typiska "larger then life" attityden en minibull ska ha men med ett hjärta av guld och stabilt psyke, jag ser det som en förmån att få rå om Eran hund dens första veckor i livet och jag finns här om Ni behöver mig senare i valpens liv oavsett vad.

Till vardags studerar jag på Yrkeshögskolan här i Kramfors, arbetsledare inom mark & anläggning är inriktningen vilket passar ganska bra när man hängt lite i byggbranschen tack vare att jag också kört mobilkran. Övriga intressen förutom det givna huvudintresset är laga mat, läsa en god bok och resor - dock blir resorna alltid inklusive hund och utställning märkligt nog!

Jag hoppas Du uppskattar min hemsida och mina hundar, är Du intresserad av rasen i allmänhet eller är intresserad av en valp ur en kommande kull så är Du varmt välkommen att kontakta mig.

 Milla & Winged Woman gänget.

puss puss!