Avel & Planer - miniatyrbullterrier

 Aktuell kull: 

 

Just nu finns inga tillgängliga valpar
Är du intresserad av en valp från kommande kullar är Du välkommen att kontakta mig via mail eller telefon
Vänligen notera att alla valpar från en PLL Clear/Carrier parning dna testas innan leverans.

 

Planerat för framtiden:


Planer är ju planer och kan ibland ändras, vissa av de tilltänka hundarna ska hälsotestas innan och ibland vill jag av en eller annan anledning inte skriva ut hela parningen förens tiken är dräktig men här är åtminstone en del av mina tankar för framtiden.
Här ser Du planerade miniatyrbullterrier kullar, för bullterrier får Du kika i menyn


"Elektra" x "Pablo"
PLL Clear/Carrier parning - valparna DNA testas innan leverans
Elektra kommer från min E- kull som är efter mitt ungerska Popcorn som bidrar med god hälsa, benstomme och bra konstruktion,
mamma är fina Brie med rötter från både Frankrike och Ryssland - därifrån kommer goda storlekar och fina bett.
E kullen är väldigt jämn i storlek och bett, de har bra benstomme och är överlag lite åt terrierhållet temperamentsmässigt.
Elektra har varit hos mig mycket och jag är glad i henne, hon är en framåt, fartig tik i mycket god storlek och bra bett med en mycket fin profil.
Elektra har gjort ett mycket imponerande BPH, reagerade helt i enlighet vad jag själv tycker mig se hos mina hundar!
E
lektra är utställd i juniorklass med VG då hennes hörntänder ännu var för tighta men tog istället 2 cert, klubbcert och vinnartitel från unghundsklass i Tyskland när hörntänderna breddat sig! Hon har också cert i Norge samt ytterigare ett cert från internationell utställning i Tyskland. Elektra har hittills hälsotestats enligt följande: Patella 0/0, BAER +/+ och hon är PLL Clear by parentage, hon har också besökt en hjärtspecialist och är UA på hjärtat. Njurar görs närmre parning.
Pablo kommer från min G kull, han är en lite större hane med spännande stamtavla, mamma Envy är en mycket snygg och trevlig tik som alltid varit frisk, pappa Iven bor i Tyskland och är en urtrevlig hane med god hälsa, god storlek och ett riktigt bra bett. Bägge hälsotestade UA.
Pablo bor i Norge och har ännu inte gjort nåt mer än att vara en kul minibulle pojke som fått växa till sig, innan parning kommer han hälsotestas för hjärta/njurar/patella, ställas ut och göra BPH också. Pablo är BAER +/+ och PLL Carrier.
Spännande kull för min del då det blir första med två egenuppfödda hundar som föräldrar!

I kullen blir det två/trefärgade eller solida/helfärgade, brindle och rött mest troligt men ev svarta också

"Flor" x "Åleg"
PLL Clear parning, bägge DNA testade.
Flor är en härlig otroligt underhållande hund, ja ibland sliter man sitt hår men oftare så skrattar man så man kiknar åt hennes hyss, hon är alltid glad, hänger med på allt och är en rejält stadig och god typad tik på ungefär 35cm och ungefär 17kg. Flor ska, så klart, innan parning hälsotestas, hittills är hon BAER +/+ hjärta UA för hjärtspecialist samt Patella 0/0. BPH har hon gjort också.
Flor är utställd som valp och på Vinterspecialen -18 med riktigt bra kritik och BIM Junior.

Då hennes mammas linjers föll väl ut med Uncas blodet i D kullen så gör jag en test till på det ihop med Åleg.
Åleg är en riktig toppenhane, han är så otroligt trevlig och lättsam, stor och med underbett iofs men hälsa, temperament och hans härliga konstruktion väger upp! Åleg är utställd med riktigt bra resultat, han har gjort BPH och är hälsotestad UA hjärta, njurar och patella. Hjärta och njurar uppdateras innan parning sker.
Många av mina favoriter i en och samma kombination!

I kullen kommer det brindle, ev rött, svart mindre troligt. Vita eller "tvåfärgade"

"Micro" x "Göran"
PLL Clear parning
Micro skall innan parning givetvis hälsotestas för hjärta, njurar och patella, hon har genomfört ett riktigt fint BPH och är utställd med excellent.
Micro är en snygg tik just över det rek måttet, hon har ett vackert huvud och är otroligt trevlig. Hon är PLL Clear via sina föräldrar och är hörseltestad UA än så länge.
Göran är min stiliga black & tan ryss, han är förvisso stor men har ett utmärkt bett, härligt temperament och är frisk dessutom är han rätt snygg - om han bara växer i kostymen nån gång också haha! Göran är utställd med excellent, har gjort ett mycket fint BPH och är sedan tidigare hälsotestad UA för hjärta/njurar/patella, men hjärta och njurar kommer uppdateras inför denna parningen. Han är PLL Clear via sina föräldrar och test.

I denna kullen blir det två/trefärgade samt solida/helfärgade - alla färger möjliga

"Plommon" x "?"
PLL Clear parning..troligvis
Tanken är en av mina egna hanar, men kan bli ändring på det, vem vet!
Plommon skall uppdatera sina hälsotester innan parning, hon har gett mig två mycket fina valpar hittills och är en fantastisk mamma.
Parning blir 2019 eller 2020 beroende på löp

"Maggie" x "Otto"
PLL Clear parning
Spännande kombination med två hundar som kompletterar varann riktigt bra! 
Maggie är redan utställd med fint resultat och mer blir det innan tilltänkt parning, BPH planeras till hösten för henne liksom att hon skall hälsotestas givetvis.
Otto finns det en hel del planer för innan det är dags för parningen vilket blir tidigast under 2019, han är redan hälsotestad UA och är pappa till en kull som ser riktigt bra ut så denna kull ihop med Maggie är jag exalterad över!

I kullen kan det komma vita med röda eller black & tan tecken samt röd/vita och tricolor.

 

 


 

Färgguide:
röd (Heinz), brindle (Bessy), svartbrindle (Pablo), black & tan (Göran)
*Solid/helfärgad innebär att hunden har mycket av någon av ovanstående färger och lite vita tecken
(exempelvis Göran, Pablo, Fjäril, Bessy)
*Tvåfärgade (trefärgade) betyder att hunden har en av ovanstående färger och mycket vita tecken
(exempelvis Plommon, Hexa, Otto)
*Vita med små färgade tecken - oftast på huvud eller helt utan tecken
(exempelvis Socker, Flor, Maggie)

 Är Du intresserad av en valp från mig så går det bra att komma med en tidig intresseanmälan.