Om Winged Woman och Milla

Winged Woman är mitt kennelnamn som godkändes av SKK och FCI under 2014, tidigare var jag del av en annan kennel där jag hade en kull minibull, men valde sedan att lämna den kenneln och har därför nu istället ett eget namn. Kenneln startade med minibull men har sedan 2018 utökats med bullterrier.


Min uppfödning fokuserar i första hand på temperament och hälsa för bägge raserna,
därför är ibland inte alla mina hundar exakta kopior av vad som önskas i rasstandarden
även om jag alltid använder den som guide och som ett mål MEN jag tycker vi inte kan
sortera bort de potensiella avelsdjur som är mindre snygga, inte har önskad storlek eller
som inte har ett helt korrekt bett när de kan tillföra så mycket annat som också är
viktigt! Detta är två raser som är numerärt små och därför behövs alla
inidvider som kan tillföra något som i längden kan förbättra rasen. 

Alla mina avelshundar hälsotestas enligt gällande rekommendationer, ibland mer till och med
och förutom att vara ua på dessa tester ska de också ha en bra grundhälsa, inga allergier
eller hudproblem. Eftersom också temperamentet är en så viktigt del så gör jag bph på 
mina hundar, ambitionen jag har är att alla mina avelsdjur (oavsett ras) har genomfört bph.
Ett annat önskemål är att de varit utställning (officiellt eller på rasspecial) vid minst ett tillfälle.

logga utan text

Mina avelsmål är detsamma på bägge raser -
jag strävar efter friska och trevliga individer
med en härligt bullisk attityd och massa livsglädje!

Lite kort om mig:

Jag är uppväxt med hund, även om jag inte haft en "hunduppväxt" med uppfödning eller tävlande så har jag haft "sällskapshundar" hela familjen är en riktig schäfer familj i grunden men jag valde att inte skaffa mig en ny schäfer när vår sista blev sjuk. Istället blev det att prova på lite andra raser innan jag till slut fastnade på bullterrier, det var egentligen bara av en slump, jag har alltid varit förtjust i rasen speciella utseende men efter att ha träffat dem så var jag helt såld!

En hund med skoj utseende, ett härligt temperament och en stor portion humor, detta är verkligen mitt hjärtas ras, jag är deras betjänt och serveringspersonal och kan inte tänka mig ett liv utan dem!
Båda raserna finns både i mitt hem och mitt hjärta. Det är två olika raser på många sätt men de har samma ljuvliga syn på livet!
Mitt stora hundorienterade intresse är utställning, vilket jag sedan 2013 ägnat mig aktivt åt, men så kom ju också lilla Socker in i ringarna då, vi har tillsammans varit i ett ganska stort antal Europeiska länder, jag har också tagit ut mina egenuppfödda på lite resor och fler lär det blir.
Hittills är 15 hundar av kennels uppfödningar champions med en stor mängd andra titlar, hittills har 27 av bullterrier och 44 mini från min uppfödning genomfört BPH, utöver de alldra flesta inköpta avelsdjur. Jag är själv figurant på bph, mt och mh samt förkovrar mig glatt inom just området mentalitet.


Förutom hunduppfödning så har jag haft hästuppfödning i flera år, sista fölungen exporterades till England som framtida avelshingst, även om det såklart skiljer en del emellan uppfödningen av häst och hund så är stora delar lika och jag känner mig trygg med denna bakgrund, en bra grund att stå på.
Avel och genetik är ämnen som intresserar mig och jag har gått en del kurser i ämnet, och det är något jag tänker fortsätta med när tillfälle ges. Jag har tidigare även jobbat på en mjölkgård där man får vara med från betäckning/seminering och till kalvning, att fått jobba med djur är underbart, väldigt lärorikt och jag har lärt mig massor man har användning av även som hunduppfödare.

Jag strävar efter att föda upp sunda hundar med goda temperament, den typiska "larger then life" attityden som raserna ska ha men med ett hjärta av guld och stabilt psyke, jag ser det som en förmån att få rå om Eran hund dens första veckor i livet och jag finns här om Ni behöver mig senare i valpens liv, oavsett vad.

Jag hoppas Du uppskattar min hemsida och mina hundar, är Du intresserad av raserna i allmänhet eller är intresserad av en valp ur en kommande kull så är Du varmt välkommen att kontakta mig.

Jag har genomfört SKKs Uppfödarutbildning och är Djurvårdare Nivå 2. Övriga intressen förutom det givna huvudintresset, med hundar och uppfödning, är laga mat, läsa en god bok och resor - dock blir resorna alltid inklusive hund och utställning märkligt nog!

puss puss! Milla & Winged Woman gänget