Att köpa valp från Winged Woman

Om Du är intresserad av en valp från mig så ring eller skicka ett mail och berätta lite kort om Dig själv, jag har inga krav på tidigare hund eller rasvana för att få köpa valp av mig, inte heller att man är utställnings intresserad. Jag tillämpar inte direkt något kösystem men tidigare valpköpare, de som varit på besök och hållt kontakt länge går före "nya" men framförallt har jag inget kösystem av den enkla anledningen att jag kan inte veta att en valp i just den aktuella kullen är lämplig för Dig, Din livssituation och Dina ambitioner, jag väljer de hem till mina valpar som passar dem bäst.
Därav får man inte välja valp hos mig, man får självklart önska sig färg, teckning osv och jag försöker tillgodose sådana önskemål i den utsträckning det går men det är svårt att göra alla nöjda eftersom det blir de valpar det blir i en kull - och har Du då många krav på Din lista gällande färg, teckning, DNA tester och personlighet så kan det betyda att Du får vänta.

Håll utkik här på hemsidan eller på facebook sidan för att se planerade kullar, det går bra att höra av sig närsom varesig valpar planerade, tikar dräktiga eller valpar födda, vänligen noterad dock att intresset för raserna är stort, långt över tillgången på valpar så vänta inte för länge med att höra av Dig om Du seriöst söker valp.

Jag ser gärna att Du kommer på besök och bekantar Dig med mina hundar och rasen du är intresserad av, alla har olika förväntningar på sin nya hund och det är svårt att bilda sig en korrekt uppfattning genom att bara läsa om en ras även om jag hoppas att Du finner informationen på min hemsida givande och intressant. 

D Kullen

Är Du intresserad av att träna/tävla sporter såsom agility, rally eller annan lydnad med din hund finns det andra raser/uppfödare mer lämpade till Dina ambitioner än mig. 

Winged Woman Glasäpple med systern Glory of the West

Så snart valparna är stadiga på benen och vädret tillåter så får de komma ut, frisk luft och sol på pälsen är aldrig fel och jag försöker ha mina ute så mycket vädret tillåter, vilket är svårt med vinter valpar men korta stunder är bättre än inga!

Funderar Du på om Ni ska välja minibull eller bullterrier?
HÄR kan Du läsa om min uppfattning om skillnaderna mellan raserna.

Jag gör mitt bästa för att uppfylla de önskemål mina valpköpare har, så det jag vill råda Dig till är att fundera på vad som är viktigt för just Dig, för mig är en sund hund med gott temperament viktigast och att den är i ett visst kön de flesta gånger, färg och tecken är mindre viktigt och är Du inte avelsintresserad så kvittar ju faktiskt status på DNA testerna också..
En carrier är inte en sjuk hund och det är bara i det fall den ska gå i avel som det är av betydelse. Sätt några få krav på det som känns viktigast och sen kan Du ha en hel hoper önskemål som gärna får bli uppfyllda men som Du kan leva utan. Eller så får Du räkna med att ha mycket tålamod i väntan på *rätt* valp!
När valparna är födda så vill jag vänta några dagar/en vecka innan jag *lovar* bort någon valp, detta för att se att alla hänger i och verkar friska. Om jag ska spara något själv så kanske jag vill hålla lite på några valpar innan jag bestämt mig för vilken jag vill ha.

Efter 3-4 veckor ålder så går det bra att komma på besök och när valpen är 8 veckor så är den redo att flytta hem. 
Valparna spenderar sina första veckor tillsammans med sin mor i lugn o ro i mitt sovrum, därefter får de flytta ut i hundrummet som ligger centralt i huset - här händer mycket spännande för de små att se, höra och upptäcka, allt eftersom de små blir stadigare på benen får de mer utrymme, efter ett par veckor är de i hela bostaden.

Så snart modern tillåter får resten av flocken vara involverade, jag tycker valparna utvecklas bra och tjänar på att få ha andra hundar än sin mor att leka med och bli uppfostrade av.


Winged Woman Iron Pin

Valpen är ID märkt med microchip vid leverans.
Valparna avmaskas, klorna klipps varje vecka, de får också bada och blir vana vid all typ av hantering. De träffar andra vuxna än mig, barn får de också träffa liksom hemmets övriga hundar.

Kullen dolda fel försäkras via sin mammas försäkring eller via en separat försäkring och denna gäller i 3 år, försäkringen täcker sådant som av Ditt försäkringsbolag räknas som "dolt fel" och därmed inte täcks av Din vanliga djurförsäkring.

Dolda felförsäkringen kan man i egentligen säga är till för mig som uppfödare, eftersom med gällande svensk lagstiftning är jag ersättningskyldig för fel som räknas som dolda fel, så istället för att behöva ta pengar ur egen ficka vid ett sådant tillfälle träder dolda fel försäkringen in. Jag hjälper Er gärna att välja valpens försäkring.

Med valpen får Du:

  • Stamtavla/registreringsbevis och information från Svenska Kennelklubben.
  • Veterinärintyg max 7 dgr gammalt. (besiktning)
  • Filt med mamma/syskon lukt.
  • Goodie bag med lite bra att ha grejer.
  • Foderinformation.
  • Instruktioner för första tiden.
  • Köpeavtal (SKKs) med information i bilaga.
  • Information om hälsostatus för föräldrar och syskon till Din valp.
  • dna test resultat i det fall valpen är testad (ej clear by parentage)
  • All support Du kan tänkas behöva.

 Vänligen notera att jag tillämpar INTE avbetalning utan jag hänvisar i stället till bankens låneavdelning. 

Priset på valparna skiljer sig mellan olika uppfödare, allt mellan 20.000 upp till 30.000kr får man betala för en bullterrier/minibullvalp,
mina valpar ligger i det övre spannet och priset är inklusive MOMS 
(som alla uppfödare är skyldiga att betala men oerhört få som gör!!)
Tänk inte så mycket på själva summan utan istället vad Du får för pengarna sett till hälsotester på avelsdjur och valparna, meriter, mentaltester liksom support från uppfödaren då detta vanligtvis går hand i hand med prislappen. Köper Du en Dacia eller en Rolls Royce...

Vänligen notera också att jag förbehåller mig till fri prövningsrätt av valpköpare
samt att samtliga valpar säljes till sällskap i enlighet med SKKs köpeavtal.

(oavsett uttalade utställnings eller avelsamibitioner)